2 juni 2023
18:00

Tyresö Strand FC 2

Referat: Huddinge IF UTV Sva - Tyresö Strand FC 2

Det var en dag då allting var möjligt. Tyresö Strand gästade oss på Källbrinks IP med ett lag där 12 av 16 spelare förra helgen hade spelat i kvalserien och förlorat knappt mot Älvsjös Akademi med 2-1. Vi förstod att skulle vi överhuvudtaget ha en chans mot detta tuffa motstånd så behövde vi spela väldigt disciplinerat och hålla ihop lagdelarna vilket vi haft vissa problem med tidigare. Vi har under veckans träningar jobbat mycket med uppflyttning och retirering/nedflyttning men det på en fjärdedelsplan som vi tränar på vilket inte är samma som på en fullstor plan. Hur som helst så löste laget det briljant i skarpt läge. Matchen präglas av att gästerna har mycket boll men vi ger dem ingenting i den sista tredjedelen utan de tvingas ta avslut i svåra lägen. Vår målvakt för dagen Ozan gör en utomordentlig insats och fångar allt eller boxar bort varenda boll. I den första halvleken faller endast ett mål och det i den 10:e minuten då Harry förvaltar en straff som han själv fått när han blir bryskt fälld i motståndarlagets straffområde. Vi är tillbakapressade men håller 1-0 ledningen till halvtid. I den andra halvleken sätter gästerna ännu högre press på oss än i första halvleken. Det öppnar upp för kontringar. I den 45:e minuten så frispelas Harry av Mirac och han rundar iskallt målvakten till 2-0. Kort därefter på en ny kontring gör vi ett anfall enligt skolboken som avslutas med att Mert kommer igenom på högerkanten och spelar in bollen till Liam som kommer i hög hastighet och lägger in bollen i mål. 4-0 kommer i i 51:a matchminuten på en ny kontring nu på vänsterkanten då Elyas framspelas av Amadeus. Peter avslutar målgörandet med att skjuta en frispark i krysset med fem minuter kvar att spela. Vi gör utan tvekan årets bästa match.

Amadeus 1 ass

Nästa helg möter vi Vendelsö och det gäller att inte drabbas av hybris bara för att vi gjort en fantastisk match utan jobba stenhårt i varenda situation från det att domaren blåser igång till att han blåser av matchen för full tid.

sön 3 sep 2023, 10:00 Tyresö Strand FC 2 - Huddinge IF UTV Sva 2 - 4